Verder met het Pieterpad

Als reactie op mijn vorige blog kreeg ik de vraag hoe het nu met mij gaat.

Ik antwoordde: “Lief dat je het vraagt. Het gaat goed, soms heb ik te veel te afspraken en ben dan erg moe.
Ik twijfel weer over wel / niet weer gaan bloggen en reageren op andere blogs.”

Die twijfel blijft, maar toch wil ik wel graag weer eens wat van me laten horen.

Daarom weer een blog over wandelen. Mijn notities over mijn Pieterpadwandeling van vandaag:

26-2-2022 11:20 16e etappe Pieterpad van Coevorden naar Gramsbergen

En daar zit ik weer, in de trein, ongepland. Ik heb rustig aan gedaan vanmorgen, maar na een appje naar vriendin G. over het Pieterpad, bedacht ik me dat het vandaag wel een mooie dag voor Pieterpad is. En ik kan dat, ongepland snel weg, heb ik gemerkt zaterdag 2 weken geleden. En het is weer gelukt, brood smeren, thee maken etc. en ik zit weer op tijd in de trein.

Al ben ik nu wel een beetje onzeker, hoe zal de weg zijn, het zijn ook onverharde wegen. Het heeft ook geregend de afgelopen dagen, zijn de paden nu zoveel beter dan dinsdag toen ik besloot niet te gaan wandelen zo vlak na de storm / regendagen?

Maar ook dit kan ik, met die onzekerheid wandelen! De trein gaat weg!

26-2-2022 15:14 In de trein terug. Ja, ik kan het, ook met modderpaden. Erg veel modderpaden de eerste 5 km en erna alleen maar asfalt, fietspaden ed. Geen modder toen en dat was heel fijn want door en langs modder lopen is echt vermoeiender. Mijn eerste bankje was voor het 3 km punt. Mijn tweede pas na het 9 km punt. Vlakbij het station, maar ik had nog tijd voor een laatste kop thee. Lekker op een bankje in de zon!

Op het station ook nog zon maar veel kouder. Vanaf 2 uur was het vaker bewolkt en nam de zon in kracht af. Tijd dus om naar huis te gaan. Die 10 km naar Hardenberg (etappe zoals boekje voorstelt) had ik echt niet gered! Het lukte me nu (totaal 10,67 km gelopen) maar dat was echt genoeg. Thuis lekker slapen. Ik heb het nodig! (en ook verdiend, al is dat nu geen vereiste meer om overdag te mogen slapen, maar noodzaak)

Echt ver ben ik dus nog niet na deze 16 dagen wandelen, maar omdat ik de etappes in kleinere stukken heb verdeeld komen er per dag wel wat extra km’s van en naar het OV bij. Gemiddeld loop ik zo wel 12 km per keer. Met het OV erbij is dat al gauw 6-7 uur van huis weg en daarmee voor mij toch wel een lange dag.

ik vind het erg leuk om op deze manier zoveel moois van Nederland te kunnen zien. Ik kijk alweer uit naar een volgende wandeling.

Ga jij wel eens ongepand een dagje weg? Zou je graag weer vaker een blog van mij lezen? En waarover dan, over mijn wandelingen of over hoe mijn dagen invul nadat ik een hersenbloeding kreeg? Sowieso ben ik benieuwd: wie leest hier (nog) mee?

4 gedachten over “Verder met het Pieterpad

  1. Fijn weer iets te lezen hier. Het Pieterpad, wie weet ga ik die ook nog ooit lopen.

    Waar je over blogt maakt mij niet zoveel uit hoor. Als je maar af en toe blogt. 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb je bij mijn favorieten blogs staan, en ik lees nu net dit stuk over je wandelen op het pieterpad, petje af, ik ben nog niet zover dat ik het alleen doe (verder van huis)
    Maar je insprireerdme er wel mee, dus wie weet 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s