Niets is niet niets

Na 3 (ongepland) volle dagen nam ik me voor vandaag niets te doen. Ik maakte "alleen maar" een lijstje met wat ik "wilde" doen. Ik heb geleerd in al die jaren dat niet alles moet en dat het anders voelt om niet "ik moet" maar "ik wil" te schrijven. Ja, dat voelt wel anders, maar in een paar minuten werd het wel een lang "ik wil" lijstje. Inmiddels heb ik af wel wat kunnen afstrepen. En de rest, dat kan ook morgen wel, bedacht ik me tijdens het opschrijven. Want morgen heb ik ook geen afspraken meer. 

Wat niet meer op mijn lijstjes voorkomt is: bloggen. Toch blijft bloggen wel in mijn hoofd zitten. Ik volg zelf een 10 tal blogs en merk dat ik me wel eens ongerust maak als een blogster een tijd of nooit meer iets laat horen. Ook vond ik het jammer als iemand stopte met bloggen. Hoe zou het zijn met...? vroeg ik me dan wel eens af. Dus nam ik me voor om als ik echt zou stoppen, een afscheidsblog te schrijven. Dat heb ik zelfs overwogen, maar zoals jullie zien komt er toch weer eens spontaan het idee om te gaan bloggen. Ja, en het kan best ook zo zijn dat ik hierna weer een tijd niet meer blog en weer wat minder vaak reageer op blogs die ik lees. Ik zie wel, en jullie ook!

Doe jij ook wel vaker "niets"? Wat doe jij dan?

7 gedachten over “Niets is niet niets

 1. Ik doe ook wel eens niets hoor, en soms voel ik mij daar schuldig over. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet, want het is iets uitstellen wat je ook morgen nog kunt doen. Maar als ik niets doe doe ik ook werkelijk helemaal niets… Of toch wel… tv kijken, Zweedse puzzels of lezen, gewoon luieren. Heerlijk toch!!

  Like

 2. Ik vind het toch wel leuk hier weer iets te lezen. Niets doen, dat doe ik niet vaak. Ik ben altijd wel iets aan het doen.

  En ik vind ook dat je netjes een afscheidsblog moet schrijven als je stopt. Soms maak ik me echt wel zorgen als iemand ineens (lang) weg is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Fijn weer even wat van je te lezen! Ik kan heel goed echt niets doen. Gewoon, lekker in de tuin zitten en genieten van het uitzicht, van de zon, van de warmte. Maar het komt er te weinig van… Graag maak ik ook lijstjes (en dáár komt dan ook weer weinig van terecht…. zucht) Voorlopig is dit van mij even de laatste reactie: ik las een zomerleespauze in, en wellicht ook een zomer-BLOG-pauze. Tot in het najaar weer!

  Geliked door 1 persoon

 4. Soms doe ik niets. Lig op de bank op het balkon en staar naar de lucht. Heerlijk ontspannend.
  Vaak scroll ik doelloos over het net. Dat is ook niets doen.

  Volgende week heb ik een nietsdoen week ingepland. Natuurlijk wel werken. Maar verder even zo mijn mogelijk. Even lekker niks.

  En fijn dat je nog niet stopt ❤

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn weer bij jou te lezen. En bedankt voor je lieve reactie onder mijn blog. Goed dat je lijstjes maakt. Ik doe dat soms maar zou het vaker kunnen gebruiken. Ik vind het soms best lastig dat ik zoveel rust tussendoor nodig heb om mijn taken te kunnen volbrengen. Gelukkig kan ik wel goed niksen, dat scheelt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Weet je dat niets doen heel goed is voor de creativiteit? Niets doen is heerlijk. Een eindje wandelen en de bomen in je opnemen. Naar buiten kijken door het raam en ineens een specht zien. Je ogen sluiten en heerlijk al je gedachten voelen wegtrekken. Ik vind niets doen en een beetje aantutten verrukkelijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s