Winkelen zonder afspraak

Toen ik vorige week hoorde dat we weer mochten winkelen zonder afspraak, wist ik meteen naar welke winkel ik als eerste zou gaan: de boekwinkel. Wat was het fijn om weer rond te kijken in de boekwinkel, wat heb ik dit gemist! Ik las wel boeken die ik reserveerde bij de bibliotheek, boeken koop ik zelfs bijna nooit, maar het rondkijken in de boekwinkel of bibliotheek miste ik heel erg. Het was ook nog eens erg rustig in de boekwinkel, en muziek wordt daar gelukkig niet gedraaid, voor mij daarom een goed uitje. Even weg van huis waar mijn nieuwe bovenburen aan het klussen zijn met de nodige lawaaioverlast.

De boeken die ik kocht heb ik al gelezen, toch kocht ik ze allebei. Ik kocht één boek van geld dat ik kreeg voor mijn verjaardag en het andere boek kocht ik voor een vriendin. Ook kocht ik een puzzelblok. Het vorige boekje met logische puzzels heb ik al bijna vol, een paar puzzels lukken mij niet, maar ik maakte ook een aantal puzzels nog een keer. Ik schrijf deze over in een schriftje en maak ze dan nog een keer, ook als ze de eerste keer niet lukten omdat ik mijn aandacht er niet bij kon houden en daardoor fouten maakte.

Ook kocht ik leuke kaartjes. Ik heb vaker bij de supermarkten kaartjes gekocht, maar in deze boekwinkel verkopen ze heel andere, mooiere kaartjes.

Het is fijn dat we nu zonder afspraak of bestelling bij winkels langs kunnen gaan. Toch heb ik het niet zo gemist, ik ben niet zo’n shopper. Mij maak je niet blij met een prijs om gratis te mogen shoppen (oké, wel in een boekenwinkel). Wel kijk ik graag rond in een kringloopwinkel, al is dat pas vorig jaar rondom mijn verhuizing een favoriete winkel geworden. Ook online shoppen vind ik niet fijn, ik wil liever een boek inkijken, de stof van een kledingstuk voelen, de kleur in het echt zien. Ik kocht de afgelopen maanden alleen een waterkoker online, omdat de vorige kapot was gegaan. Helaas viel de kleur mij tegen en het model was net iets anders dan de vorige van hetzelfde merk.

Het is daarom fijn dat de winkels nu echt open zijn, al zal je mij niet vaak in andere winkels dan supermarkten en drogisten zien.

Ben jij blij dat je zonder afspraak kunt gaan winkelen? Welke winkel heb je het meest gemist? En welk boek denk je dat ik cadeau ga geven en welk boek heb ik voor mijzelf gekocht?

En als laatste: Over welk boek zou je meer willen weten? Misschien schrijf ik nog een recensie.

11 gedachten over “Winkelen zonder afspraak

 1. Mooie aankopen. De logische puzzels maak ik ook altijd! Maar sommigen lukken mij ook niet hoor.
  Ik werk zelf achter de winkelstraat en haalde soms in mijn lunchpauze bijvoorbeeld een cadeautje voor iemand. Dat kan nu gewoon weer zonder afspraak, dat vind ik wel handig.

  Like

 2. Ik ben normaal ook niet zo iemand die veel besteld op internet, al heb ik het nu wel wat meer gedaan. Maar nu mogen mij weer winkelen, en ga ik daar weer meer gebruik van maken. Ik zou wel meer willen lezen maar kan mij op het moment niet zo goed concentreren, dus koop ik Wandelboeken😊 en Puzzelboeken.
  Zit nu op de nieuwe druk van het ‘Marskramerpad’ te wachten.. Hopelijk komt die nog op tijd voordat ik op pad ga😊

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben teveel met andere dingen bezig… zoals Bloggen en wandelingen maken op Komoot. Vandaar dat mijn gedachten afdwalen, en ik sommige passages opnieuw moet lezen. Een luisterboek heb ik nog niet echt uitgeprobeerd, wel kennis mee gemaakt.

    Like

 3. Heerlijk weer winkelen zonder afspraak. Ik ben in een paar meubelzaken in de buurt geweest. Op zoek naar een eettafel en stoelen. Het was niet druk in deze winkels. Gelukkig! In andere winkels waag ik me nog niet. Ik zie overal rijen als ik door de stad fiets.
  Jouw gekochte puzzelboek ken ik niet. Op dit moment maak ik alleen sudoku’s en die van mijn scheurkalender in de w.c. 🙂 En als ze niet lukken kijk ik snel naar de oplossing en geef ik ze aan mijn vriend. Die is veel slimmer. (Helaas)
  Enne het eerste boek voor jezelf? En het 2e (van links naar rechts) cadeau?
  Ik ben benieuwd naar alle 2. Maar van het 1e zou ik graag een recensie lezen.
  Kom maar op!

  Like

  1. Ja, wat een drukte in de stad he? Y. had vrijdag 1,5 uur in de rij gestaan voor 2 kledingwinkels. Wel samen met haar vriendinnen gelukkig.

   Het boek Hersenschorsing gaf ik aan F. omdat dat boek me aan haar deed denken, wij werden vriendinnen in het revidatiecentrum.

   Like

 4. Heerlijk zo neuzen in een winkel. Hier is alles nog op afspraak èn je moet een negatieve test bij hebben. As ik dat alles geregeld heb zou ik me in zo’n winkel opgelaten voelen en verplicht om iets te kopen terwijl ik misschien alleen even neuzen wil. Voor de kapper moet ik dit wel regelen. Wie moet ik eerst bellen; testcentrum of de kapper? Ik vind dit echt reuze onhandig moet ik zeggen. Ik stel alles uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s