UWV cursus “Succesvol naar werk”

15807451075796120854294528461900Sinds 20 januari doe ik op maandagochtend mee met de UWV cursus “Succesvol naar werk”. Ik schreef hier vorige week over: “Deze cursus komt te vroeg voor mij, maar het voelt wel goed om op deze manier bezig te zijn. Ook het groepsgevoel, net als bij de cursussen over hersenletsel, is goed voor me”.

Vandaag merkte ik erg goed hoe dat groepsgevoel was. We kregen vandaag een presentatie van een medewerker van het Werkgeversservicepunt. Deze afdeling staat tussen de werkgevers en de werkzoekende UWV klant. Zij gaan met de klant op zoek naar een baan. Hierbij wordt vooral gekeken naar de kwaliteiten van de klant.

Daar kan ik helemaal achter staan maar toch was de presentatie niet goed voor mij, dit was niet om de inhoud maar om de manier waarop eea werd gebracht. Deze man praatte heel erg veel, snel en monotoon. Daarnaast was hij erg positief over zichzelf en erg trots op wat hij kan betekenen voor de klant en ook over wat hij zelf in zijn loopbaan had bereikt. Hij bracht het een beetje zo alsof iedereen die wilde zo weer aan het werk kon. Dit schoot verkeerd bij mij en ik heb dit ook op een nette manier teruggegeven. Maar ik schoot daarbij wel in de tranen. Gelukkig werd vlak daarna een korte koffiepauze gehouden en kon ik mezelf toen weer herpakken. Maar bij meelevende opmerkingen van twee medecursistes schoot ik alweer bijna vol. En kort hierna had ik het weer erg moeilijk.

De cursusbegeleidster vroeg mij mee naar buiten te gaan, gaf mij een bekertje water en ik vertelde ik kort over mijn ergernis en over hoe graag ik wil werken maar hoe beperkt ik daarbij ben. Ik bleef nog even zitten om bij te komen en heb weer meegedaan toen wij als groep nog met onze cursusbegeleidster de ochtend afsloten met informatie over het maken van een CV. Gelukkig ging ik positief maar wel moe naar huis.

Het bijzondere was, dat ik, toen ik weer binnenkwam, een paar mannelijke cursisten erover hoorde praten dat deze man “goed voor zijn werk was” en inspirerend. Fijn dat zij door deze man weer een positief gevoel hebben gekregen!

Volgende week is het thema: Kernkwaliteiten en valkuilen. Dit is onze 4e bijeenkomst en het is qua planning een goed moment om over deze onderwerpen te praten. Zeker omdat deze groep nu wat meer samen gedeeld heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s