Wandelen in de regen?

Nadat ik gisteren mijn blog geplaatst had bedacht ik me dat ik al wel had geblogd in januari. Ik had deze blog verkeerd opgeslagen.

Dit schreef ik op 17 januari:

Vandaag had ik eindelijk  weer eens tijd voor een lange wandeling. Ik wilde dit al langer doen maar omdat de afgelopen weken te vol waren leek het me niet verstandig om te doen. Tot vanmorgen twijfelde ik of het wel slim was om te gaan omdat er regen voorspeld werd. Vind ik het dan wel leuk om te wandelen? Zal ik niet nog langer wachten tot er weer zo’n mooie zonnige dag zoals gisteren komt?

Ik kwam er niet uit tot ik een ander plan maakte. Ik besloot om alleen maar het eerste deel van de route van de Gelukkigerwijspad wandeling te lopen en dan museum Oud Ameliswaard, dat in de buurt van mijn route lag, te bezoeken. Daarna kon ik een snellere weg terug naar station Bunnik nemen, en zo zou ik en minder last hebben van de regen en was ik er weer eens uit (en kon ik de museumkaart die ik twee maanden geleden kocht eindelijk weer gebruiken).

Het liep anders dan ik van plan was. Ik kon het museum niet snel vinden en ik maakte daardoor meer kilometers. Toch besloot ik na het museum bezoek om in de buurt van het museum nog wat meer te wandelen, in het Engelse werk. Het was heel mooi daar, ook zonder zon!

1579266428773Het regende wel regelmatig, maar niet lang en hard. Ik vond het heerlijk om weer wat langer buiten te zijn en besloot om toch door te lopen naar het eindpunt van deze etappe: de Domtoren in Utrecht. Dit laatste stuk viel mij wel wat zwaarder, maar ik ben wel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik hoef nu de volgende keer niet weer vanaf station Bunnik te beginnen, maar kan dan weer een nieuw stuk Nederland bekijken.

Ik vind het zo leuk om op deze manier op plekken te komen waar ik anders niet zou komen. Nog 2 of 3 dagen, afhankelijk van hoe ik het traject tussen Utrecht en Amersfoort in stukken verdeel, en dan ben ik klaar met het Gelukkigerwijspad. Ik ben nu soms al aan het denken over welk andere wandelpad ik daarna zal gaan kiezen. Ik kan verder gaan met het Pelgrimspad, maar dan wordt de reistijd steeds langer. Ook kan ik losse wandelingen gaan kiezen die dichter bij huis zijn. Wat fijn dat ik de mogelijkheid heb om dit te doen!

4 gedachten over “Wandelen in de regen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s