En hoe gaat het nu?

En zo is het alweer 3 weken geleden dat ik mijn vorige blog schreef. Wel schreef ik een brief en een mail naar vriendinnen. In die mail van vorige week schreef ik:

“Helaas is januari nog niet veel rustiger geweest. Ik heb inmiddels op mijn werk aangegeven dat de klus die ik gekregen heb teveel voor me is. Woensdag heb ik een gesprek over eventuele andere mogelijkheden.

Vanaf gisteren doe ik een cursus van het UWV, deze gaat vooral over: wat kan je wel, wat zijn mogelijkheden voor (vrijwilligers)werk? Deze cursus komt te vroeg voor mij, maar het voelt wel goed om op deze manier bezig te zijn. Ook het groepsgevoel, net als bij de cursussen over hersenletsel, is goed voor me.

Verder probeer ik meer te wandelen en iets vaker af te spreken met vriendinnen”.

Het gesprek op mijn werk heb ik al gehad. Ik mag een cursus programmeren (HTML) gaan volgen, maar hiervoor staat een half jaar van 8 uur per week en dat is teveel voor mij. Ook mag ik overstappen naar het groenteam of de huishoudeljjke dienst. Ook dit voelt niet als een goed alternatief, daarom stop ik met het vrijwilligerswerk bij In Balans.

Naast de UWV cursus doe ik op donderdagmorgen Mindfitness. Dit een combinatie van bewegen, deels op muziek en meditaties. Ik vind het fijn zo weer een uur bezig te zijn, naast mijn yogales die ik op vrijdagavond heb. Ook vind ik het fijn om overdag meer vaste afspraken te hebben.

Niet dat ik verder niets te doen heb hoor, helaas is mijn agenda toch nog te vol, maar regelmaat is wel prettig merk ik.

Het is en blijft steeds nog zoeken, teveel afspraken is niet goed en te weinig ook niet. En ook per dag / week verschilt het wat ik aan kan. En ook het weer heeft zijn invloed en ook hoe ik geslapen heb. Ach, is dat niet voor iedereen zo? Hersenletsel maakt het wel moeilijker, maar keuzes moeten we allemaal maken. En goed voor onszelf zorgen moeten we ook allemaal doen.

Plan jij rusttijd in? En hoe zorg jij goed voor jezelf?

Een gedachte over “En hoe gaat het nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s