2019 was ook een mooi jaar!

Hoewel het nieuwe jaar weer begonnen is, met werken, school, voorbereidingen voor weer een toetsweek en onze agenda weer vol zit met verjaardagen en andere afspraken, denk ik toch nog terug aan het oude jaar. In mijn vorige blog schreef ik over de minder leuke dingen van vorig jaar, maar het was ook een jaar vol met mooie dingen:

– een jaar met veel mooie ontmoetingen, gesprekken en samenzijn, met mijn gezin, mijn familie, vriendinnen en medecursisten. Maar ook met mensen die ik tegenkwam bij mijn wandelingen of ook zomaar op straat, in winkels of in het openbaar vervoer. Al houd ik niet van grote massa’s, verjaardagen en feesten, ik geniet wel van 1 op 1 contact, en daarbij zijn ook de kleine momenten waarop ik even contact heb obelangrijk.

– een jaar met heel veel wandelingen, dichtbij en ver weg, kort en lang, met mooi en minder mooi weer, in de stad en in de natuur, alleen of met een vriendin of mijn gezin. Wat voor wandeling ik ook maak, het levert mij bijna altijd een goed gevoel op.

– een jaar met veel lezen. Ik lees mijn hele leven al graag boeken. Ik las vorig jaar romans, boeken over zelfontwikkeling en over wandelingen. Ook las ik tijdschriften, bijlagen van de krant, websites en blogs. Ik lees graag hoe andere mensen in het leven staan, hoe ze omgaan met wat er in hun leven gebeurd.

– een jaar waarin ik veel mooie films en documentaires zag, niet alleen in de bioscoop of op televisie, maar ook leende ik regelmatig dvd’s van de bibliotheek.

– een jaar waarin ik veel schreef, in mijn dagboek, blogs, mails, appjes, op lijstjes, en ook schreef en kreeg ik soms kaartjes en brieven.

– een jaar met mooie vakanties en weekenden weg, met mijn gezin, R., een vriendin en ook alleen.

– een jaar waarin ik veel rustte, mediteerde, yoga deed, puzzelde, tekende, collages maakte.

Als ik dit zo teruglees en overdenk (dat deed ik ook veel: denken), besef ik me dat ik nog veel meer doe dan deze dingen, maar, dit zijn wel de dingen die mij heel veel energie geven! Ik hoop dan ook dat het me dit nieuwe jaar gaat lukken om nog meer te doen van deze dingen, het liefst vind ik dit jaar (vrijwilligers)werk waarbij ik ook meer hiervan kan gaan doen. Dat gaat vast lukken, er is genoeg te vinden aan werk op dit gebied. Maar voor ik hiermee bezig ga wil ik eerst nog een periode meer tijd voor mezelf gaan nemen.

 

 

2 gedachten over “2019 was ook een mooi jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s